Jag har nu frysen full av svamp, mer än någonsin. Svampen har jag förvällt i eget spad och sedan fryst in i spadet.
Nu har jag hittat ett recept som kräver 8 dl färsk svamp. Hur många hekto av min frysta svamp kan detta tänkas motsvara?
Svårt, det beror ju på hur stora svamparna var, vilken sort, hur fuktiga de var etc. Har hittat uppgift om att tex 1 liter kantareller i bit är ca 310gr, 1 liter KJ ca 200gr, 1 liter kremlor ca 310gr.
Lättare med vikt.
Oftast är det inte så noga med exakta mått annat än om du bakar, så börja med 5dl, öka om du känner att det behövs.
Det är jättesvårt att svara på eftersom det beror på vad det är för sorts svamp och hur fuktig den färska svampen är.
Men i en av svampböckerna jag har finns en mall som kan funka som en riktlinje iaf.
5 dl färsk svamp
= 100 gr färsk svamp
= 2 dl förkokt svamp
= knappt 100gr förkokt svamp
= 1,5 dl torkad svamp
= 10 gr torkad svamp
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.