Jag har inte hört talas om att fjällriskan är giftig.
Däremot anses ämnena i vissa svampar som vi känner av som skarpa eller beska (t.ex. vita riskor), också vara mag- och tarmretande i det tillståndet, d.v.s. i svamp som är rå eller otillräckligt behandlad vid tillagning.
Och som jag sagt i ett tidigare riskinlägg - i Finland anses alla riskor utom Lakritsriska och möjligen Svartriska ätliga ;-) många efter en rejäl avkokning förstås! Trots mitt finska påbrå har jag dock bara ätit de vanligaste och kan inte säga nåt om smaken på t.ex. Fjällriskan..!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.