0 14512 visningar

12 svar

Frysa Kantareller???

Lotta

10 sep 2008 kl. 16:28

Har köpt lite kantareller,nu är jag helt novis om svampbehandling,har bara hållit mig till champinjoner som avnjutits direkt.
Hur går jag tillväga om jag vill frysa in kantarellerna,ska dom förvällas eller ska dom stekas först?
Tacksam för svar.

0

Salasias

10 sep 2008 kl. 16:33

Bara förvällas. Alltså, bara kokas ihop. Inte hälla av nåt spad.
Inte stekas först. Fettet härsknar i frysen.

0

Jan A, Uppsala

10 sep 2008 kl. 16:38

Om man vill äta riktigt goda kantareller så kan VISST råsteka dem i smör och frysa. Gäller också annan svamp. Men spara inte för länge. Det dröjer några månader innan smöret börjar härskna. Datummärk ordenligt och ha kallt i frysen!

0

Lotta

10 sep 2008 kl. 16:42

Tack så hemskt mycket för upplysningarna,vilken snabb service det var på den här sidan.
Ska genast förvälla och frysa.

0

svampstaff

10 sep 2008 kl. 19:35

Frys in dom färska anser eliten :)

0

Boman

10 sep 2008 kl. 19:57

Det ska jag göra strax, den litern jag fick ihop idag.

0

Salasias

10 sep 2008 kl. 19:58

NEEEJ! Frys inte in dem färska. De blir beska. I fjol fick jag slänga en hel fådd kasse med färskfrysta kantareller, för att jag var för lat för att förvälla dem. De gick inte att äta! Och vilken plats de tar i frysen!!!!

0

Erika

28 sep 2008 kl. 23:47

Håller med om att dom inte blev goda när dom varit frysta,färska.Beska… och jag fick kasta alltihop.

0

Boman, märker ord

29 sep 2008 kl. 08:09

Förvälla betyder att koka in vatten! koka inte kantareller.
Koka in vätskan i en torr panna bara.

0

Jane

29 sep 2008 kl. 10:21

Boman har du inget vatten alls när du förväller?
Jag brukar alltid ha lite vatten i botten..

0

buffy

29 sep 2008 kl. 10:47

Om svamparna är mkt torra brukar jag ha i lite vatten, men vanligen behövs det inte. Man skall inte ha för hög värme till att börja med, har man låg värme vätskar svamparna ur sig “självmant”, ev med tillsats av lite salt. (Saltet är inte en smaktillsats utan för att framkalla osmos.)

0

Förvälla eller inte

Boman

29 sep 2008 kl. 11:10

Meningen är ju att koka bort den vätska som finns i svamparna. Så tillsätt inget vatten. Lägg dem i en panna på medelvärme, med lock på tills de börjar släppa vätska, ta sedan av locket. Koka in vätskan men inte helt torrt. Ta av och kyl snabbt om du ska frysa dem, annars tillsätt fett och stek färdigt.

Förväller gör man i vatten, typ morötter/ärtor och annat som ska frysas sedan eller serveras genast.
Och riskor som måste kokas ur för att mildra smaken.

0

Förvälla eller inte

rOSITA

8 jan 2009 kl. 18:42

HUR LÄNGE KAN MAN HA DOM I FRYSEN OM MAN BARA FÖRVÄLLT DOM??????????

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone