Japp, det var den jag tänkte på. Stod helt still i skallen fast jag läst om den på forumet många gånger.
Men ok, då vet jag. Attans, den ser så mumsig ut. (jag vet att en del här äter den men jag vågar inte chansa då jag har många allergier och dessutom en mage som inte är lika förtjust i svamp som jag är… tyvärr).
...men i Linköping är det en matsvamp! : )
Smakade några stekta hattar förra veckan och de smakade mycket bra.
Man skall dock endast ta unga, helt fräscha hattar. Detta enligt vad som kom fram i den stora tråden om honungsskivling. Små mängder, är väl en god rekommendation också.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.