En arbetskamrat var ute i skogen med en granne. Denna granne påstod sig vara svampkunnig och man plockade kantareller, soppar och riskor. Till exempel gula riskor med skägg… (Gulriska eller Svavelriska kanske?)
Eftersom grannen inte tycker om svamp, åt min arbetskamrat svampen själv utan att förvälla riskorna… Kan det vara därför hon började kräkas två timmar efter måltiden för att fortsätta med det resten av dagen?
Det låter mycket troligt - fast egentligen alldeles otroligt om hon överhuvudtaget klarade av att ÄTA såna riskor utan avkokning? Urrk..
Visserligen låter det inte farligt om det verkligen bara var kantareller, soppar och riskor i måltiden, men vet ni det säkert? Har du möjlighet att kontrollera vad hon egentligen åt?
Annars kan hon ha blivit dålig ändå. Vissa svampar kan man helt enkelt vara överkänslig mot. Det är lätt gjort att få magbesvär om man äter otillräckligt genomkokt/stekt svamp, eller för mycket på en gång.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.