0 343 visningar

9 svar

Enoidentifierad taggsvamp

Lena i Luleå

12 sep 2008 kl. 22:23

Vilken svamp är detta? Vore kul att få hjälp med identifieringen samt, om den nu är ätlig, vad jag borde göra med den.

Bild två och tre är samma svamp

0

Lena i Luleå

12 sep 2008 kl. 22:49

Någon som kan tänkas veta vilken svamp det är? Den växte på stenigt underlag med mossa i närheten av tall.

0

Bodil Nilsson, Stockholm

12 sep 2008 kl. 22:56

Jag tycker det ser ut som en fjällig taggsvamp. Den sägs vara ätlig efter förvällning, jag provade för några år sedan och den var INTE god. Däremot används den till växtfärgning, jag har för mig att den ger blå färg.

0

Lena i Luleå

12 sep 2008 kl. 23:00

tack för snabbt svar.
Trisst att jag inte färgar garn…

0

kyrkogatan 29 C i gammelstad...

Birgitta F

12 sep 2008 kl. 23:21

där hittar du en av mina sensationer , fjällig bläcksvamp , ta den innan den “bläckar” använd i som sparris i svampsoppa.
Sen har du kallaxheden med mängder av sandsopp

0

Sussie

12 sep 2008 kl. 23:27

Ser ut som en fjällig “taggis”. En kompis plockade sån och tyckte också att den smakade pyton.

0

Sussie

Birgitta F

12 sep 2008 kl. 23:35

efter att ha bott där uppe så har även jag försökt äta den fjälliga , tänkte att den kanske var något godare än pepparriska..men icke….ibland kunde man hitta smörsopp men jag klarade inte den kletiga hatten…
det jag skulle lägga fokus på om jag bodde kvar var fjällig bläcksvamp , sandsopp och kantarellerna ute på öarna i skärgården

0

glömde...

Birgitta F

12 sep 2008 kl. 23:37

hur kunde jag glömma stenmurkla ..min absoluta favorit
den kan finnas där ton-vis från slutet på maj till midsommar

0

Arterna

Irene A

13 sep 2008 kl. 10:57

är motaggsvamp och fläckkantarell.

0

Birgitta F

Lena i Luleå

19 okt 2008 kl. 22:59

Vad roligt att du tipsar om lite svamp här i trakterna. Provade tidigare i höst att göra en stuvning på fjällig bläcksvamp och koka foten som sparris. Jag håller med det är riktigt gott, men hittills tyckr jag alla svampar är goda :-D. Murklor har jag massor i frysen. Kantareller ute i skärgården säger du? Det måste undersökas till nästa säsong… Sandsopp har jag torkat i massor, mums! Och KJ såklart…

Det var ungefär samlingen på mitt allra första svampår. Känns lite vemodigt att det nog är över nu.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone