0 669 visningar

12 svar

Kräfttaggisar

Godis är gott

13 sep 2008 kl. 09:31

Är det någon som har kvar receptet på att koka taggsvamp som kräftor. Hittar inte i receptbasen.

0

Karin Z

13 sep 2008 kl. 16:34

Kommer här!

Kräftiga taggsvampar

½ dl havssalt
2 dl vatten
Dillkronor eller dillfrö, ca 1½ msk. Lägg dillfrö i en tekula så blir det enklare att ta hand om svampen sedan!
En rejäl nypa socker, ca ½ msk
En liten nypa vitpeppar eller svartpeppar, ca 1 krm

Taggsvampar (eller kantareller om du vill offra dem på detta) skurna i munsbitar, som sillbitar ungefär. 1-1½ L skuren svamp.

Koka upp lagen och låt den koka i 10 minuter. Smaka av. Denna lag är mycket salt och svampen blir också ganska rejält salt i smaken. Vill du ha mildare smak, späd med lite vatten. Lagen ska smaka som kräftlag ungefär. Lägg i svampen och låt alltsammans koka 10 minuter. Låt svalna i lagen.

Svampen kan användas som den är, på smörgås eller som förrätt eller i en sallad men varför inte göra en skaldjurssallad!? Blanda samman creme fraiche med majonnäs och finklippt dill. Hacka svampen i småbitar och blanda med såsen. Vips har du en finfin röra att lura vem som helst med!

Lycka till!

0

Salatrumpeten

13 sep 2008 kl. 16:34

Gå in på fliken recept och bläddra ner till 2003 07 24 så hittar du mitt recept på Bosses kräftiga kantareller, vilket även fungerar med blek taggsvamp. (det går även bra med selleri).

0

Godis är gott

15 sep 2008 kl. 08:31

Tack snälla ni för hjälpen. Ikväll åker taggsvamparna ner i lagen.

0

Katarina

16 sep 2008 kl. 13:30

Någon som kan säga hur lång hållbarheten är?

0

Tommy K

16 sep 2008 kl. 14:10

...och kan någon säga något om att avkokta riskor (peppar, skägg) kan användas?

0

Karin Z

16 sep 2008 kl. 15:26

Hållbarheten för Kräfttaggisarna är som för annan färsk svamp när du förvällt eller förkokat den. Kort! Du måste frysa eller konservera den.

0

BirgittaD

16 sep 2008 kl. 16:29

Goda ja men hjälp vad salta. Tog grovt salt som till kräftspad, men nästa gång får det bli lite mindre.

0

Salatrumpeten

16 sep 2008 kl. 16:38

Sältan är lätt att justera med lite vatten alternativt mer salt.Då vattenhalten i svampen varierar mycket går det inte att ange någon exakt saltmängd, men övning ger färdighet.

0

Katarina

17 sep 2008 kl. 10:44

Var det förra året konservering diskuterades?
Någon som kommer ihåg namnet på tråden?

0

Maria T

17 sep 2008 kl. 12:52

Gjorde kräfttaggisar igår,men attans vad salt lagen blev,spädde med en massa vatten o x_tra socker.Blir nog inte direkt på en macka utan får nog sällskap majonäs o annat :) Lade även in blandsvamp,rödlök,morot i en klassisk inlagdsill lag,gott!!

0

Lena i Nacka

17 sep 2008 kl. 13:40

http://svampguiden.com/visa_recept.asp?nr=150
Här finns ett bra recept. Väldigt gott med kokt potatis.

0

Kräfttaggisar Tommy

Tina Nordberg Kolsva

17 sep 2008 kl. 13:52

Jag har testat olika resept samma som till sillinläggningar, inget är dåligt. Finsk risksallad är förträfflig till bakpotatis se förslaget från Lena i Nacka.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone