Kommer här!
Kräftiga taggsvampar
½ dl havssalt
2 dl vatten
Dillkronor eller dillfrö, ca 1½ msk. Lägg dillfrö i en tekula så blir det enklare att ta hand om svampen sedan!
En rejäl nypa socker, ca ½ msk
En liten nypa vitpeppar eller svartpeppar, ca 1 krm
Taggsvampar (eller kantareller om du vill offra dem på detta) skurna i munsbitar, som sillbitar ungefär. 1-1½ L skuren svamp.
Koka upp lagen och låt den koka i 10 minuter. Smaka av. Denna lag är mycket salt och svampen blir också ganska rejält salt i smaken. Vill du ha mildare smak, späd med lite vatten. Lagen ska smaka som kräftlag ungefär. Lägg i svampen och låt alltsammans koka 10 minuter. Låt svalna i lagen.
Svampen kan användas som den är, på smörgås eller som förrätt eller i en sallad men varför inte göra en skaldjurssallad!? Blanda samman creme fraiche med majonnäs och finklippt dill. Hacka svampen i småbitar och blanda med såsen. Vips har du en finfin röra att lura vem som helst med!
Lycka till!
http://svampguiden.com/visa_recept.asp?nr=150
Här finns ett bra recept. Väldigt gott med kokt potatis.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.