mötte mig idag. Efter en gammal körväg uppe på berget stod gruppvis med gyllenskivlingar, minst ett 50- tal.
Efter sökning så skall den inte vara så vanligt förekommande, t.o.m ätlig efter avkokning, men inget jag skall testa.
Vad säger *, vilken erfarhet har ni av denna svamp ?
Birgitta , jag tror inte att vi behöver äta svamp överhuvudtaget,( för överlevnand) det är nog bara en extra krydda i tillvaron, eller ?
Och Klas, jag vet att du äter de mesta :o) men det var ju så många, så mäktigt, så jag blev stum
av beundran.
Har jag alldeles fel att de är ovanliga, jag har aldrig sett dem här i Gästrikland ?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.