När man ska frysa svamp brukar man liksom koka ihop den i ditt eget spad först. Det är säkert det din mormor gör. Dels tar den då mindre plats och sen klarar svampen frysningen bättre så.
När man pratar om att förvälla riskor i den här tråden menar man att koka av dem i rikligt med vatten som man sedan slår bort. Detta för att bli av med de skarpa smakämnena som finns i många riskor, dock ej i blodriska.
Av någon anledning har jag aldrig provat att frysa in rå svamp, utan smälter ner den - så kallar jag den procedur när man lägger svampen (rensad och styckad) i en kastrull helt utan - eller vid behov med ett ytterst litet vattentillskott - och sen fryser in den med spadet. Men nästan all “därtill lämpad” svamp hamnar på torken!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.