Nu skall jag citera Klas Jaederfeldt och vad han skriver i sin “Svampboken” = Detta är en svamp som av tradition inte har ätits i Sverige, men som är väl värd att prova. I tyska böcker samt i tidigare böcker utgivna av Ica Bokförlag är det beskriven som ätlig och god. jag har ätit den och håller med. Den smakar något åt champinjonhållet. Slut på citat.
http://svampguiden.com/art/visa/Stropharia_hornemannii
http://svampguiden.com/forum/visa/113708
Om du jämför bildena och är noga i fält så kan du inte ta fel.
Som sagt, i går stekte jag och smakade på stor kragskivling. den var god och påminde om rimskivling på smaken.
Tycker inte den är förväxlingslik rimskivlingen, men de påminner om varandra.
Har än inte känt nåt obehag efter gårdagens smakprov. Smakade dock inte så många bitar. Hittade ganska många så jag ska steka upp resten i kväll. Mums!!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.