Läser man recepten blir man mörkrädd?
curry?vitlök?soja? allt som tar bort svampsmaken? Vad har hänt med vamliga hederliga smörstekta svampar med grädde?
Kan det vara så att folk är rädda för svampsmaken tro? ingefära?chili? herregud! stek en tvättsvamp i stället..
Om du läser i gamla kokböcker så är curry en gammal beprövad “kyddning” av kantarell. Till en liter kantareller som du steker som vanligt med smör, ta en liten nypa curry och låt gå med grädden, lyfter smaken ! Du som har så mycket kan ju slänga om du inte gillar det ;=)
Inte konstigt, katter är rovdjur som inte äter svamp. Jag hade gärna smakat;-)men gillar inte heller att krångla till det för mycket. Åt nyss liten laxbit +potatis+ blandade svampar(Kungs- och skogschampinjon, 1 Kj, liten blodriska, nån kantarell) stekta med purjo och sedan sakta kokade i grädde. Bar salt och lite peppar till. Mums!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.