Nu kan jag bekräfta att det går att köpa torkad goliatmusseron på NK.
59:- för 20 gram, visst det är inte billigt. Men för en svamp som kallats “världens dyraste” så tycker jag det är godkänt. Jag har provlagat efter ett japanskt recept jag hittade på nätet, och gott var det. Blir perfekt att överraska lite med denna ädla svamp på nyårskalaset.
Gott Nytt År!
Fia: I den här länken hittar du två olika recept som utgår från torkad goliat.
http://www.vasterbottensmat.nu/recept.asp?RID=71&KatID=&UkatID=&page=1Smaklig spis!
Jag gör en frityrsmet på vetemjöl, vatten, bakpulver, salt och en nypa socker. Ev. färskmalen svart-och vitpeppar.
Blöt upp torkad svamp i lite vatten. Doppa i frityrsmeten och lägg i olja. Fritera till gyllengul färg. Låt droppa av på hushållspapper. Ät så fort som möjligt.
Supergott, hälsningar
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.