Har hittat 7-8 jättefina mandelriskor, vilket aldrig hänt mig förr. Den blöder för fullt, så jag undrar om ngon vet hur jag ska spara den. Skär jag sönder den (och ev förväller) för frysning så rinner väl all saft ´bort? Hinner inte äta den ikväll..
En gång till,
Blanchera - förvälla.
Att koka upp exempelvis grönsaker i lättsaltat vatten och därefter spola dem med kallt vatten. Uttrycket används också när man enbart häller kokande vatten över råvaror. När det gäller svamp talar man ofta om att förvälla. Då är det viktigt att vattnet slås bort, eftersom det kan innehålla starka smaker och gifter.
Inte det samma som att koka in vätskan som naturligt finns i svampen
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.