Jag inbillar mig att det här är rimskivling, men misstänker förstås att det lika gärna kan vara en giftig rackare. Därför hoppas jag ju att ni som kan kan upplysa om vad det är.
Hittade i gles fuktig tallskog med mosse runt om.
Rimskivling…eller “kistsvamp”..?
Visst är det rimmskivling och det brukar finns gott om den i dina Växjötrakter. Hittade massor på vägen mot Tingsryd i fjol och gav bort allt, för smaken är som baken, jag gillar den inte. Så nu är frågan, går den att torka och vinner eller förlorar den i smak i så fall? Nåpon som vet?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.