Ja som ni säkert förstår så är jag en sån där som nästan bara plockar kantarell.
Gult är gott!
Men… jag går förbi många olika sorter som säkert är kulinariska bara jag förstod deras sanna värde.
Att fota svamp är enklare - det blir jag inte sjuk av i alla fall.
Snälla… kan ni som vet tala om vad jag har på mina bilder????
Två olika trädväxare och en liten rosatonad
Jag tycker svamparna på bild 1 och 2 är helt olika..
1 har ring runt foten och 2 är knottrigare.
Är det så fall att 1 är äldre???
Om man måste förvälla skäggriskan minst 10 min innan man anrättar den -varför överhuvudtaget klassa den som matsvamp??
Är det för att den är extra god då - eller vad??
Ja, den första honungsskivlingen är äldre.
Om skäggriska som matsvamp.. bra fråga faktiskt. Det är väl någon finlandsinfluerad lobbyverksamhet som har fått de skarpa riskorna till matsvampar :-)
Jag har blivit bjuden på såna, i “risksallad” och lite av varje, och har inte tyckt att det har varit gott. Men smaken är som bekant olika.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.