Är man förkyld och har två sjuka barn hemma blir det ingen riktig svampplockning, så jag fotade vad jag har i skogsbacken utanför kåken.
Vad är detta?
1 & 2. En riska, men vilken?
3 & 4. Inte en aning
5. En champinjon? Ängschampingjon? Luktar stark och gott.
Skäggriska, blek dito och skogsriska är mycket goda efter avkokning att göra Finsk svampsallad av.
Bryn den avkokta svampen lätt,
hacka lök och blanda ner lök och svamp i naturell yougurt eller creme fraische, beroende på hur många man är och hur lyxig man vill ha salladen. Stänk över pressad citron, svartpeppar och ev. citronpeppar. Servera kall t.ex. till god köttbit. Mumma !!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.