Har sett att många efterlyser vad man kan göra med blomkålssvampen. Jag improviserade ihop en riktigt god macka ikväll med hjälp av dagens fångst.
(Smörstekt, med lite grädde, vitlök, slånbärsgelé m m).
Fruktansvärt gott, faktiskt! Drack en kall öl till.
Har lagt in receptet under rubriken “Toast med blomkålssvamp”.
Jag är en nybörjare som verkligen haft tur och hittat två fina exemplar med bara någon veckas mellanrum (och med bara något hundratal meter emellan).
De växte i mossig blandskog i södra Stockholm, båda väldigt nära en tall.
Hoppas att jag kommer ihåg platsen till nästa år, och att jag kan tajma in tidpunkten.
Hmmmm jag undrar en sak… här i Skåne finns det flera “sandskogar”, ofta talldominerade, tex i Ystad, Löddeköpinge, Yngsjö, o säkert på flera ställen. Detta är ju skogar direkt kopplade till havet/stranden. Innebär det att jag faktiskt kan hitta blomkålssvamp i Ystad svamp- jag menar sandskog?
Jag är lite kluven till blomkålssvampens smak, men igår blandade jag den i en svamppytt med rödlök, råstekt potatis, taggsvamp, trumpeter, trattisar, som jag gräddstuvade på slutet och kryddade med lite timjan och nymalen svartpeppar. Det blev riktigt gott, och i det sällskapet gjorde sig blomkålssvampen jättebra.
Jag hittade idag för första gången. Först hittade jag en liten torr sak. Efter en stund hittade jag en stor halvtorr och efter ytterligare en liten stund hittade jag en halvstor fuktig. I samma område hittade jag dessa. Tog hem den stora halvtorra och den halvstora. Ska nu fundera på vad jag ska göra med dem imorgon.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.