0 2078 visningar

2 svar

Kamferriska/curryriska

Novis i skogen

20 sep 2008 kl. 22:31

Hej, ny här och novis i svampskogen som man är, så fick jag nog med mig några kamferriskor bland pepparriskorna på svampturen idag. Insåg inte detta förrän efteråt, då alla riskor var kokta, på doften… Är det nåt farligt tro? På nätet står att kamferriskan är oätlig… Ska jag slänga dagens skörd tycker ni? Jag som längtade så efter “finsk risksallad”!

0

Jan A, Uppsala

20 sep 2008 kl. 22:38

Kamferriskan är säkert minst lika ätlig som pepparriskan. Den smakar Maggi-krydda.

0

Novis i skogen

20 sep 2008 kl. 22:44

Den doftar himla gott iaf!
Tror jag har ätit den som barn i Finland. Har något slags “doftminne” som säger det. Och jag lever och har hälsan :-)

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone