Gör om, gör rätt;-( tröttmössa skrev fel svamp i rubriken
Läste på annat håll, ja faktiskt. Hittade ett recept där fjällig bläcksvamp ingår.
Koka svampen i lättsaltat citronvatten, står det.
Det måste testas! För stekt tyckte jag inte om den.
Du kan steka fjällig bläcksvamp efter att den kokats först.
Svampen görs hållbar genom kokning.
Färsk bläcksvamp kan man inte förvara, den börja missfärgas redan inom någon timme. Helvit ska den vara och då kan du servera den som sparris, med hollandaise, bearnaise eller brynt smör. Små fina svampar kan användas i olika grytor.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.