Hej!
Jag har plockat en del karl johan, i vanliga fall när jag kokar bort vätskan så blir hattarna bruna eller tegelöda. Den här gången förvandlades en del av hattarna till grönt när jag kokade upp dem. Har jag plockat en annan sopp än karljohan eller vad beror detta på?
Jag har oxå varit med om detta och det diskuterades en del på forumet förra hösten, jag brukar slänga/sortera bort de som blir gröna. En gissning som kom upp ifjol var att den som blir grön kanske var angripen av någon Snylting. Smaken på de övriga påverkas som väl inte. Vi får se om du får någon mer komentar.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.