Hej alla! Vilket trevligt forum! (Förutom vissa troll, då, men bittra, ensamma och sjuka människor finns det överallt…). Jag snubblade över det här forumet när jag googlade på biskopsmössa….
Till saken:
Nybörjare som jag är, så har jag haft den enorma turen att trilla över mängder med svart trumpetsvamp… Hittills har jag torkat allt, men i dag tänkte jag prova lite för att smaka, jag har ju aldrig smakat förut…
Hur smakar man bäst? Steka lite svamp i smör eller olja?
den blir fantastiskt god att steka i olivolja o smör,tillsätt fint skuren vitlök (sänk värmen då)mycket grädde,lite ljus soya,bladpersilja o det bästa av allt;torkad röd chili(smula ner efter tycke o smak)
servera med pappardellepasta, baguette,rött vin o lite pressad lime. Njut!
...i helgen gjorde jag en panna med bland annat svart trumpetsvamp; fräste svampen i olja, kryddade med vitlök, salt och peppar och hällde sedan över ett par matskedar vetemjöl som fick bli ordentligt upphettat innan jag slog på grädde och mjölk. Vände sedan ner ett paket nykokt tortellini med ost i detta, och lät det mogna på svagare värme en stund före serveringen.
Blev gott, kan jag säga :)
Oj vilket gensvar! Tack för alla förslag! De mest avancerade sparar jag till vintern, när det är dags att anrätta hela rätter med svampen. Men nu har jag provsmakat, jag stekte några svampar i smör och lite salt, och OJ, jag börjar förstå trumpetsvampens storhet… Vilken fin smak!!
Mitt bästa tips: Torka svampen. Smula ner den i vispgrädde, låt stå på svag värme (skall inte koka) minst 2 timmar, när det är 1 timme kvar smula ner lite ädelost. Krydda med vitpeppar (salt finns i ädelosten). Blir garanterat jättegott. Trumpetsvampen har redan lite ädelostsmak som förstärks vid tillsats av ädelost. Medan svampen tilllagas kan du gå ut i skogen och hämta lite mer svamp
hej,jag bor i umeå,hittade tillsammans med min syster 4 st små små svarta,efter 20års letande.köpte sedan torkade på coop.blötläggning viktig,minst 1 timme.koka ur vattnet,smörfräs,tillsätt grädde och salt+svartpeppar.runda med soya,ev köttbuljong.koka länge.smakar lite som murkelsås.katarina.ps,detta var i oktober.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.