Jag har hittat lite Biskopsmössa och jag är ganska säker på att det inte är lömsk sådan, men inte 100 eftersom jag är nybörjare. Hade ändå tänkt att torka allt och spara till sås några middagar med viltkött i vinter. Planen är också att koka av svampen efter den blötlagts, kanske 2 gånger för att vara på den säkra sidan.
Nu är frågorna:
1. vilken risk tar jag om jag äter svampen?
2. Är den tillräckligt god så att det är värt allt besvär?
3. Smakar den som murklor, dvs god till sås till viltkött?
4. Brukar ni som håller till här äta biskopsmössa?
Tacksam för råd!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.