Det är inget gift i riskorna, bara en skarp smak som man mildrar med förvällning i rejält med vatten. Varför en del kokar två gånger vet jag inte, det räcker med en gång. har iofs sett koktider från 2 till 20 minuter. Kokar själv gissningsvis 10 minuter(tills svampen sjunker) och kyler i vatten direkt efter. Garanterat fungerande recept, använt i alla tider av finnar.
Har lärt mig att lakritsriskan har ett oidentifierat magtarm-retande gift, (illamående, kräkningar, diarréer). Gick en svampkurs på biologiska instutionen i Göteborg förra hösten. Fick lära oss mycket om giftsvamparna och deras symptom. Lakritsriskan hör dit (svagt giftig).
hej tina vi har mänga svamp inte finns sverige men karljohann finns mänga i agdam skog den heter kudjhë ë ğuş det betydrer bröd frän skogen för den ser ut som baka bröd man åter den med stek lamm vi har kantarel den heter kladjo betydar ingentin bara en namn men ingen åt den folk tror den år gift för den JÄTTEgul som geting och farlig fluga
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.