Har i alla år förvällt och frusit svampen (mest trattisar), men har fått rådet att torka i stället.
Nu är svampen torr och fin, men….Hur förvarar jag den?
Slutna burkar..? Mörkt..ljust?
Varmt ...kallt?
Är det någon som kan ge ett råd.
Det finns en lång tråd om torkad svamp någonstans. Mörkt, torrt,lufttätt. Det är viktigast. Om det ska vara svalt eller inte diskuteras, jag har mina i skåpet över kylen, där vet jag att de håller sig torra och fina.
Testade en del plastburkar det varit kakor i, de ÄR INTE täta. Har tejpat locken nu, då fungerar det. Glasburk med bra lock eller annat helt tätt kärl blir bra.
Jag köpte glasburkar på IKEA som jag tyckte var prisvärda och hyfsat snygga (“Förvar”). De rymmer 1,8 liter och kostar 15:- styck.
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00030262
Nu såg jag att de har börjar med en serie som heter “Droppar” också. Det var fina burkar i många olika storlekar och helt OK pris.
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/series/14360/
Fina burkar vill jag ha för att jag vill ha dem framme, annars skulle jag ta några gamla stora glasburkar med skruvlock, bara.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.