Har fått tips om att det går att krydda snaps med svart trumpetsvamp. Någon som provat? Själv är jag som barchef i en studentförening trägen snapskryddare och skulle vilja testa. Tyvärr hittar jag inga trumpetsvampar, så jag får väl leta reda på nån som kan donerade ett par tre torkade trumpeter…
Jag har gjort snapskrydda på både gul kantarell och trattkantarell. Tycker kanske att trattisarna blev godare… men essens på gul blev bra, den också, men behövde spädas mer.
Vi lägger en eller ett par fina, unga svampar i sprit på hösten och använder spriten till kräftskivor och surströmmingskalas hösten efter.
Testa! det gäller att ha tålamod, vilket är utvecklande.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.