eller skogschampinjon?
eller kanske ingetdera
växte under gran i barrmyllan i fin mossig skog
doftar inte gott av mandel utan luktar väldigt svagt av svamp
på de yngsta exemplaren satt inte ringen fast i hatten som det brukar göra på champinjoner
köttet rodnar vid snitt
vad är det jag har hittat?
Själv äter jag äldrig de bruna champinjonerna, dels för att jag inte tycker de är speciellt goda, dels för att de är svåra att artbestämma. Det finns några brunfjälliga arter som är svagt giftiga (=kan orsaka tillfälliga och övergående magtarmretande symptom).
Jag vågar inte garantera att Nina inte råkar ut för detta, även om jag är rätt säker på att det är skogschampinjoner hon har hittat. Jag kan iallafall säga att de med “stor sannolikhet” är ätliga :-)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.