Hej,
Plockade ett flertal riskor idag som alla liknar läckra riskor/tallblodriskor. Dock är de betydligt ljusare och ger ifrån sig en gul vätska när jag bryter dem (ingen vätska direkt utan först efter en stund, till skillnad från blodriskor som jag brukar bli röd om händerna av att plocka). Doften är svagt citronaktig. Jag hittade dem i Åkersberga norr om Stockholm i blandskog.
Någon som har ett bra bud på vad det kan vara. Jag har kokat av dem och sparat, men äter inte förrän jag blivit säker…
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=97934&view=open&fnr=1
Varken gulriska eller svavelriska är oätliga. De måste förvallas i vatten som kastas bort bara. Bara en fråga om tycke och smak!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.