Ny i denna bransch. Efter att ha studerat bilder och läst här på siten så gissar på blodsopp.
Den blev blå omedelbart i snittytan. Saknar den röda zonen ovanför rören som visst eldsoppen skall ha. Plockad i blandskog i Trosa (Södermanland).
Gissar jag rätt?
Men eldsopp smakar väl inte illa?? Den är ju vanlig som matsvamp i övriga europa, men lär kunna orsaka magproblem tillsammans med alkohol eller otillräckligt tillagad. Bittersopp (skönsopp) smakar däremot vidrigt och har ju vackert röd fot, men sämskinnsfärgad fot och helt ljusa rör.
Tack för alla svar. Hittade denna länk som i princip skulle kunna varit “min” svamp.
http://www.biopix.dk/Photo.asp?Language=sv&PhotoId=6163&Photo=Blodsopp-(Boletus-luridiformis)
OM det dock skulle vara en eldsopp - vad tänka på vid tillagning?
Mvh,
Patric
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.