0 314 visningar

2 svar

Svarta trattisar

Kajsa

29 sep 2008 kl. 03:34

Varför blir en del trattkantareller svarta (och oätliga) vid torkning?

0

Helena i Lund

29 sep 2008 kl. 05:34

Temperaturen kan ha varit för hög, vid torkning i ugn tex, eller så har det tagit för långt tid, dålig luftväxling, för mycket svamp, blöt svamp.

0

Boman

29 sep 2008 kl. 07:48

Kan också vara så att det var något fel på dem, utan att det syntes, vid plockning redan. Hittade en handfull svarta nu och jag använde varken extra värme eller så tog det lång tid. De torkar över natten hos oss.
Fast de var bara svarta på foten, så slängde jag de svamparna.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone