Svartkremla eller Rodnande svartkremla, Russula nigricans. De ser ju inte speciellt aptitliga ut men i Nylens står ätlig efter avkokning, i Bonniers ej ätlig, i Bonniers stora… ätlig. Jag skulle inte våga pröva för den ser inte god ut.
Hittade själv vad jag starkt misstänker är rodnande svartkremla i skogen igår. Den blev ordentligt rosa/röd vid skador. Det kom inte direkt utan efter ngn minut. Mina såg exakt ut som på bilderna på den här länken.
http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.svampfoto.com/bilder/SVARTKREMLAQ2.JPG&imgrefurl=http://www.svampfoto.com/svartkremla1.htm&h=375&w=500&sz=55&hl=sv&start=1&sig2=KoI6y8YdD0dh1WkO2wyikw&usg=__bBBtiYMZXDRBUpDByw4P5fy8NQI=&tbnid=U58qffVqW2nW4M:&tbnh=98&tbnw=130&ei=VTPhSKXzIpWY0gS44tylBA&prev=/images%3Fq%3Dsvartkremla%26gbv%3D2%26hl%3Dsv%26sa%3DG
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.