Men jag har inte en aning om hur man tillagar mitt fynd..
Några tips?
Försöker hitta recept, men hittar bara ett med ingefära..och det gillar jag inte..
Sen skrivs det lite om fritering..
jag minns bara att när jag var liten o pappa kokade den luktade den stuvade makaroner..överallt..
Rekommenderar blomkålsvampen som smörstekt, som ingrediens i grönsakswok eller friterad.
Friteringen var en höjdare tyckte jag förra året då jag hade premiär på det receptet.
Tror det var Micke K som tipsade så receptet bör finnas i receptbanken.
Inte svårt alls.
Smeta ned små bitar av svampen i frityrsmeten och ned i het olja!
Smaskens!
OBS! Funkar inte för nån annan art jag testat, det blir bara klet av alltihop!
Vad gäller frågan om den okända svampen är det absolut ingen taggsvamp, snarare en ganska upptorkad gammal skivling av nåt slag.
Rimskivling? Nån sorts spindelskivling?
Rätt åldershärjad i alla fall tycxker jag det ser ut som.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.