0 404 visningar

11 svar

Vad är det här..*ler*

Jane

1 okt 2008 kl. 14:16

Idag var jag ute en sväng med kameran..och hittade nått riktigt spännande tycker jag..och jag har inte en aning vad det är..
Kolla får ni se..
Sen ser ni dagens stora fynd..

Bild 1 och 2 är samma svamp..

0

Geraldine Vällingby

1 okt 2008 kl. 14:23

Grattis till dagens stora fynd. Bon apetit

0

Annette L, norr om Sthlm

1 okt 2008 kl. 14:31

ser ut som en förvuxen taggsvamp ;=)

0

Jane

1 okt 2008 kl. 14:36

Men jag har inte en aning om hur man tillagar mitt fynd..

Några tips?

Försöker hitta recept, men hittar bara ett med ingefära..och det gillar jag inte..

Sen skrivs det lite om fritering..

jag minns bara att när jag var liten o pappa kokade den luktade den stuvade makaroner..överallt..

0

Salasias

1 okt 2008 kl. 15:06

Hårdstekt i smör är helt OK..

0

Boman

1 okt 2008 kl. 15:20

Om du tänker på blomkålssvampen så skär jag den i skivor för att underlätta rensandet. Då är den klar för stekpannan sedan. Steker i smör, rätt länge på medelvärme och saltar lite. Kryddig och god svamp.

0

Annette L, norr om Sthlm

1 okt 2008 kl. 15:43

jag låter den steka i smör och sedan stuvar jag den och kryddar i bland med muskot, det kanske din pappa gjorde oxå...

0

Jane

1 okt 2008 kl. 16:23

Det kanske var därför..muskot.

Jag ska testa att steka en del, det blev väldigt mycket svamp..
Två och en halvt durkslag, och då tog jag bort en del i rensningen..
Kanske stuvar resten..

Kan man frysa in den som kantareller? stekta..

0

Bo E

1 okt 2008 kl. 16:39

Rekommenderar blomkålsvampen som smörstekt, som ingrediens i grönsakswok eller friterad.

Friteringen var en höjdare tyckte jag förra året då jag hade premiär på det receptet.
Tror det var Micke K som tipsade så receptet bör finnas i receptbanken.

Inte svårt alls.

Smeta ned små bitar av svampen i frityrsmeten och ned i het olja!

Smaskens!

OBS! Funkar inte för nån annan art jag testat, det blir bara klet av alltihop!

Vad gäller frågan om den okända svampen är det absolut ingen taggsvamp, snarare en ganska upptorkad gammal skivling av nåt slag.

Rimskivling? Nån sorts spindelskivling?
Rätt åldershärjad i alla fall tycxker jag det ser ut som.

0

Hans v E

1 okt 2008 kl. 16:58

Fläcknagelskivling eller besk sågnagelskivling. Har inte lärt mig skillnaderna än. Irene kan.

0

Jane

1 okt 2008 kl. 17:25

Jag tyckte det smakade lite nötaktigt, inte alls tokigt..
Men den kommer inte att vara nummer ett på min lista..fast jag ska testa mig fram lite..
Tack alla för eran hjälp..

0

Muskot

Brenko

2 okt 2008 kl. 13:14

Jag tycker svampen i sig luktar väldigt tydligt av muskot!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone