0 328 visningar

9 svar

Boman!

Helena i Lund

1 okt 2008 kl. 18:43

sjunger av glädje Jag har fått paket! Mitt livs första sotvaxin ska snart avnjutas, med hembakat knäcke, lagrad prästost, och ett glas rött! Det är ju trota allt lillelördag… ;)

0

Boman

1 okt 2008 kl. 18:47

;-) Vi har provsmakat ditt goda knäcke! Mycket väl godkänt! Ett bra byte tycker jag vi gjorde, båda.Tack!

0

Helena i Lund

1 okt 2008 kl. 19:00

Roligt att det smakade! Jag hör svampen fräsa i köket, snart dags att salta o peppra… Om knäcket börjar kännas lite tuggigt och skåpigt så bara släng in det i ugnen i 150 grader i några minuter, så blir det fräscht igen! Jag gör gärna affärer med dej igen Boman!

0

Helena i Lund

Värmdöbo

2 okt 2008 kl. 17:29

Hej! Jag brukar också baka eget knäckebröd, jag är så nyfiken på hur ditt recept ser ut.. tror du att du kan dela med dig av det? Jag bakar mitt enligt receptet i “Annas mat” och tycker det blir bra men skulle vilja testa nåt nytt.

Mvh

0

Helena i Lund

Helena i Lund

2 okt 2008 kl. 17:45

Hej du!
Jag kör receptfritt! Ena dagen gör jag en surdeg på nåt gott mjöl, dinkel eller graham, sen bygger jag vidare på den dag 2 eller 3… Jag har alltid småfrön i, sesam, lin, vallmo, hirs, ibland polenta, ofta kummin, ibland riven riktigt lagrad ost. Jag jobbar som kock och bakar väldigt mycket, det sitter liksom i nyporna… En slatt hit och två nypor dit!

0

Helena i Lund

Helena i Lund

2 okt 2008 kl. 17:47

Glömde att säja att jag naturligtvis använder så mycket ekologiska råvaror som bara är möjligt, men det gör väl alla? ;)

0

Helena i Lund

Maria W

2 okt 2008 kl. 17:52

En dum fråga bara…gör ni knäckebröd i vanlig ugn eller har ni tillgång till stenugnar modell gamla klassiska?

0

Helena i Lund

Värmdöbo

2 okt 2008 kl. 17:53

Jahaja kunde tänka mig det:-) som att fråga mormor om det där jättegoda receptet.. allt är på känsla och lång erfarenhet. Jag får helt enkelt se till att experimentera lite mera!
Tack för inspiration!

0

Maria W

Värmdöbo

2 okt 2008 kl. 17:54

Jag gör mina i vanlig ugn, funkar jättebra.

0

Helena i Lund

3 okt 2008 kl. 06:12

Jag har tillgång till mitt stora kök på jobbet, använder en Rationalugn med varmluft. Det går att ställa in blåset på halvfart, och jag kan baka av 15 plåtar i taget! Det ni!! ;) Har faktiskt aldrig bakat knäcke hemma, det dammar så mycket mjöl, och på jobbet är det bara att dra fram vattenslangen å spola… Snabbt och lätt färdigbrett!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone