Oftast i gräsmark.
Den bör höra till släktet röksvampar.
Unga ex. är ätliga.
Pröva att skiva dem och smörsteka med lite salt.
Kanske som blandsvamp oxå.
Jag åt den förr men tycker inte den är sådär värst intressant längre.
Har väl blivit kräsnare, men ibland kan jag ta en smakbit rå äggsvamp ute i markerna!
Jag plockar en del äggsvamp i riktigt gamla trädgårdar, ute på Revingefälet/ Vombs ängar (utanför Lund), där Kronan haft gårdar som har rivits eller förfallit. Jag tycker det är jättegott, och den tillhör de svampar vi letade efter när jag var barn, så det nostalgiska värdet är stort för mej! Den största jag hittat vägde över 5 kg, och var helt kritvit rakt igenom, det blev en rejäl svampmacka! ;)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.