Det som skiljer kremlor och riskor från andra skivlingar är INTE att “de går rätt av” utan att fotköttet får JÄMNA brottytor medan övriga skivlingar har ett mer trådigt svampkött. Jämför med den jämna brottytan man får om man har en herrgårdsost och bryter bort en bit: Brottytan blir jämn.
Musseroner har mer eller mindre trådigt kött vilket resulterar i en ojämn brottyta, det gäller framförallt fotköttet och inte hatten. Inga av de bruna musseronerna anses som bra matsvampar och en del är svagt giftiga.
Jo jag märkte det, trodde jag fått tag på en brun kremla men kunde inte bestämma vad det var för sort, den smakade inte starkt. Och när jag bröt av den betedde den sig som en kremla tyckte jag. efter att ha ätit av den och mått rätt så illa konstaterade jag att det måste varit en bok musseron eller någon annan brun musseron
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.