JAS, det går inte att säga säkert utan mikroskopering, tyvärr! Så är det för de flesta hättor. Men jag skulle börja med att kolla upp glanshätta (Mycena vitilis) för den första serien, silverhätta (M. polygramma) för den andra och tuvhätta (M. inclinata) för den tredje.
Håller med Irene om att det möjligen skulle kunna vara stor flåhätta (M. viscosa) i serie 3, men om man tittar på fotfärgen upptill jämfört med nedtill så det typiskt att tuvhättan ofta är ljus upptill och mörk nedtill:
http://www.myco-vaud.ch/albums/smv2003/mycena_inclinata_mormont_DSCN1032.jpg
Medan stor flåhätta oftast har en mer enhetligt gul fot hela vägen ned:
http://www.grzyby.pl/gatunki/Mycena_viscosa.htm
Ja nu har jag kollat “lite”, mest på Aronsons sida, jag tänkte beta av lite i taget men har kollat dina förslag och de är inte så tokiga. Jag undrar lite över Silverhättan, på de bilder jag sett så verkar det som om foten för det mesta är vriden och fårad jag har lite av detta på bilden där min är delad, annars syns inget sådant! Tack för hjälpen så länge.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.