Det har varit långa dagar ( 10 ) när jag varit utan intenett och svampguiden. Nu hoppas jag att det skall fungera.
Det blev ytterligare en svampbok på rean igår. Den tar upp 428 arter med bilder och jag blir mer och mer förvirrad. T.e.x. 30 arter riskor i släktet Lactarius Kremlor, (Russola) ett 40-tal.
Men det är svårt med alla spindlingar, nagelskivlingar och musseronerna, b.l.a , som finns i så många arter. Jag får ta det pö om pö och försöka lära känna dem efterhand. Spännande skall det defenitivt bli i svampskogen! Lena
Böckerna är väl mer ett hjälpmedel.
Den verklioga kunskapen måste man skaffa sig ute i svampmarkerna.
Det blir ju aldrig detsamma att se något på bild eller beskrivet i text.
Men som hjälpmedel är en bra svampbok en nödvändighet.
Har själv också behov av att förnya min litteratur och har fått bra tips här på guiden.
Det låter som Nyléns “Svampar i skog och mark”. Prisvärd på rean, och en bok med inspirerande texter vill jag minnas att det var när den första upplagan kom.
Nya svampböcker är alltid spännande.
Just nu väntar jag på en dansk bok (på engelska) om släktet Hebeloma, fränskivlingar :-)
Tack för det
Jag förstår att det är i skogen man lär känna svamparna och i väntan på det försöker jag lära mig lite mer. Ja, det är Nylens ” svampar i skog och mark ” som jag köpte. Vet inte om det finns någon som håller svampkurser här, men jag skall kolla.
Ha det bra, Lena
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.