Hej Lena,
jag kokade inte av den och jag tror inte att du behöver göra det.
Eller varför inte koka av ett par, och steka några direkt?
Eftersom du ändå ska testa menar jag..
Smörstekt är nog bäst.
Någon gillar att äta dem stuvade också!
Meddela gärna din smakupplevelse.
Den är väldigt olika när det komme rtill denna svamp.
Ett litet tillägg till mitt sista inlägg igår.
Vaknade vid midnatt av illamående och magont och det satt i ett par timmar. Att jag tagit fel svamp utesluter jag, men kanske att jag skulle tillagat den längre eller kokat av den. Det var första gången jag reagerat negativt på en art, någon fler som har samma erfarenhet av den ? Den var god men tydligen ingenting som min mage tålde.
Inget är väl bevisat med detta, men episoden visar hur viktigt det är att man provar bara LITE första gångerna. Orsaken till ditt illamående KAN dock också vara en helt annan. Prova ev. en gång till efter en tid!
Det finns faktiskt de som inte tål jättetratt/pudrad tratt eller en läckerhet som vårmusseron - och annat, t.o.m. kantareller!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.