0 3235 visningar

20 svar

Recepthjälp inlagd svamp

Brenko

11 okt 2008 kl. 17:37

Är det nån som har ett vettigt och enkelt recept på inlagd svamp? Jag tänkte ta taggsvamp. Inget sliskigt, utan mer en normal inläggning. Hittar inget tilltalande på receptdelen.

0

Helena i Lund

11 okt 2008 kl. 17:49

Har du boken Skogens skafferi? Där står ett recept på Vitlökssvamp som jag har provat, helt utan socker. Lite saltgurkigt typ! Är inte glad i sötsura inläggningar, framför allt inte med nejlika och muskotblomma, men detta är ok i min smak. Om du inte har boken kan jag skicka receptet till dej!

0

buffy

11 okt 2008 kl. 17:53

Jag kan inget recept men taggarna ramlar av när man konserverar taggsvamp, har jag märkt, så om man tycker utseendet på konserven är viktigt blir det snyggast om man tar bort dem först.

0

B

11 okt 2008 kl. 21:55

Oj, missade att det var svar i tråden. Helena - Lite socker tänkte jag ha.

Och taggarna har jag redan borstat bort, fast jag aldrig gör det annars, just för den estetiska biten. Nån annan som har nåt trevligt recept? Måste sätta fart här nu.

0

svampstaff

11 okt 2008 kl. 22:16

Lägg in den i en fryspåse brenko! i frysen..blir bäst så..

0

B

11 okt 2008 kl. 22:21

En påse till med taggsvamp i frysen?? Nädu. :)

0

Maria W

13 okt 2008 kl. 22:26

Även jag skulle vilja ha uppslag på inläggningsrecept till trattisar och blekgul taggsvamp.

Har gjort syltade trattisar idag efter ett recept jag hittade på nätet men vill ha fler uppslag.

Är hållbarheten 6-12 månader så är det ett plus.

0

Syltade trattisar

Hasse

13 okt 2008 kl. 22:33

Maria W, hur var receptet på den syltningen? Verkar intressant, länk..

0

Hasse

Maria W

13 okt 2008 kl. 22:34

0

Syltad svamp

Maria W

13 okt 2008 kl. 23:45

Ingen som har tips på kryddkombinationer som funkar med sötma?

0

Syltad svamp

Brenko

14 okt 2008 kl. 00:04

Maria: Både jag och zingo har konstaterat att nejlika, stärnanis och kanel tillsammans är otroligt gott i sliskig lag.

0

Syltad svamp

Maria W

14 okt 2008 kl. 00:08

Brenko ni har inte provat fler kryddor utöver dem?

I den jag gjorde idag var det kanel, nejlika och färsk chili. Men vill ju prova fler smakupplevelser, total nybörjare på inläggningar som man är. Kokat första satsen idag och den ska lagras nån vecka innan provsmak.

0

Syltad svamp

B

14 okt 2008 kl. 00:12

Jag är också total nybörjare på inläggningar. Bara gjort syltade trattar och inlagda taggisar. Taggisarna har jag inte ens smakat på än.

0

2 prövade - resten oprövade recept

zingo

14 okt 2008 kl. 00:21

Denna inläggning har jag gjort med blandsvamp.
Gillar man ättiksinläggningar på vad som blev över är den säkert ok, men det spelar nog ingen som helst roll om det är sill, gurka eller svamp. http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=3526

Denna har jag också gjort och väntar på att prova. Ganska salt som nygjord-men blir kanske toppen när det fått dra i olja 2 veckor
http://svampguiden.com/visa_recept.asp?nr=344

Kantarellpesto
Risk för sälta utan nämnvärd kantarellsmak.
Har inte provat själv.
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=638013

Kantarellcreme - har inte provat än…
http://recept.lathund.com/kantarellcreme/index.php

Inlagd svamp
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=612967

0

zingos

Maria W

14 okt 2008 kl. 00:36

Ska den täckas med olja efter kok i lag?

Står olja med i receptet men inte hur man ska göra med den.

0

Flåt - nr 2 är fel recept

zingo

14 okt 2008 kl. 01:03

Recept nr 2 har jag INTE provat (men oljan ska på efteråt i burken)

HÄR kommer den saltinläggning jag provat som också lagras i olja:

http://www.alltommat.se/recept?recipeid=8803

0

Flåt - nr 2 är fel recept

Tina Nordberg Kolsva

14 okt 2008 kl. 09:15

Blek taggsvamp brukar jag lägga in i ättiklag, som till sill. Krydda med Rosmarin, rosèpeppar o röd lök.

Eller viägrettmarinad med vitlök, origano,rödlök.

Svampen ska vara förvälld.
God spis

0

Mycket taggsvamp

Birgitta D

14 okt 2008 kl. 15:56

Hittade recept i svampkokboken av Dieter Endom, Ingrid och Pelle Homqvist på taggsvamps piccata med tomatsås.  Det blev lunch idag när vi hittat massor med bleka. Supergott

0

Mycket taggsvamp

Katarina

20 okt 2008 kl. 10:54

Lyfter.
Finns det fler förslag?

0

Ruslan

29 jul 2010 kl. 18:16

Hej, har du den recept utan socker?
Hälsning
Ruslan

0

Nikke Småland

30 jul 2010 kl. 10:11

Jag brukar sylta min svamp med samma recept som syltad gurka… Mumma till stek eller vad man nu tycker om!

http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=162601&fnr=1&sok=syltad&Start=0&Offset=50&13

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone