Det finns många varianter av honungsskivling.
Jag åt gärna de som var unga och med färg åt det honungsgula när jag var ung.
Vill minnas att de blev beska med åldern och att de brunare sorterna inte var speciellt goda.
Nu är jag lite mer kräsen då jag kan mer om finare sorter.
Är det någon som hört om nån risk med att äta dem, eller är det mer en smaksak?
“Utfyllnadssvamp”?
Knaperstekta hattar är mycket goda, påminner om stekt fläsk. Hattarna ska vara unga, med kanten fortfarande inrullad. Den på bilden är redan för stor och gammal.
Att många inte tål dem, kan ha att göra med otillräcklig tillagning, men rådet är ändå att ta det försiktigt och prova dem i små mängder. Ett tips är att lägga dem i kokande vatten ett par minuter, fiska upp, och låta dem rinna av innan man steker dem.
Ett annat förslag jag har sett, men inte provat själv, är att torka och mala dem till pulver för användning i soppor och grytor.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.