0 240 visningar

10 svar

vad är detta för något?

Hasse

12 okt 2008 kl. 17:01

Växte i gräsmattan i mängder.

i olika vinklar

0

Michael Krikorev

12 okt 2008 kl. 17:42

En honungsskivling.

0

Hasse

12 okt 2008 kl. 20:49

Tackar, äter man en sådan med fördel?

0

anithau

12 okt 2008 kl. 22:06

Nu för tiden rekommenderas inte honungsskivlingen som matsvamp.

0

Bo E

13 okt 2008 kl. 12:48

Det finns många varianter av honungsskivling.

Jag åt gärna de som var unga och med färg åt det honungsgula när jag var ung.

Vill minnas att de blev beska med åldern och att de brunare sorterna inte var speciellt goda.

Nu är jag lite mer kräsen då jag kan mer om finare sorter.

Är det någon som hört om nån risk med att äta dem, eller är det mer en smaksak?
“Utfyllnadssvamp”?

0

ÖJÅ

13 okt 2008 kl. 12:55

Varför äta sånt När de finns så många goda sorter?

0

Hasse

13 okt 2008 kl. 13:46

Hur skall man tillaga dem, steka eller koka? Jag tester så skriver jag vad jag tyckte.

0

Irene A

13 okt 2008 kl. 14:25

Knaperstekta hattar är mycket goda, påminner om stekt fläsk. Hattarna ska vara unga, med kanten fortfarande inrullad. Den på bilden är redan för stor och gammal.
Att många inte tål dem, kan ha att göra med otillräcklig tillagning, men rådet är ändå att ta det försiktigt och prova dem i små mängder. Ett tips är att lägga dem i kokande vatten ett par minuter, fiska upp, och låta dem rinna av innan man steker dem.

Ett annat förslag jag har sett, men inte provat själv, är att torka och mala dem till pulver för användning i soppor och grytor.

0

Bo E

13 okt 2008 kl. 14:32

Kanske torkad honungsskivling är bättre än färsk då?

Som jag tycker om Karl-Johan t ex!

Ska testa!

Det är ju ofta stora mängder av dem så visst vore det fint om man kunde hitta ett bra sätt att nyttja den!

0

Hasse

13 okt 2008 kl. 19:38

ska testa detta, både steka och torka. Kan bli intressant.

0

väldigt gott m dessa skivlingar

Hasse

14 okt 2008 kl. 22:03

Jag provade att sätta dem i stekpannan och jag får säga att det var en positiv överraskning helt klart. Kunde inte tro att dessa skulle varit ens ätliga.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone