Har den mandeldoft så kan det t om vara en rodnande variant av kungschampinjon, en favorit, fast den brukar ha en annan ton i rodnaden.
Blodchampinjonen är troligare, fast den brukar vara mörkare hela svampen. Kan va så att jag hittat mest övermogna exemplar för jag har aldrig riktigt fått mersmak på den.
Har dock testat att koka soja på den och det funkade!
Jahapp. Tackar :) Jag tror mer på blodchampinjon iaf. Jag bor i Västerbotten och vi har dåligt med kungsvarianterna här, såvitt jag vet.
Jag ska ge den en rejäl smörstekning nu. Utifrån det kanske jag kommer på något att använda den till. Den doftar behagligt, men ej mandel/kubb.
Ja, HUR kokar man soja?? Nyfiken.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.