Jag fastnade på din hemsida och blev sittande länge. Vilket enormt arbete !
Likaså Puggehattarnas (hette det så ?) var intressant, vackra bilder b.l.a
Sökte rödlistade svampar här i länet, hittade ett par arter av riskor, annars var det magert. Däremot i Dalarna var det större utbud och till länsgränsen är det ca milen. Såg att du Irene fotat många svampar i Borlänge och Rättvikstrakten. lena
Jo, det har tagit tid att knåpa ihop hemsidan, men det har varit kul att göra det också.
Jag flyttade från Borlänge till Västerbotten för sex år sen, så jag är inte så bra bekant med svampmarkerna häruppe än - men har blivit överraskad över vilken artrikedom det faktiskt finns.
Jag minns inte exakt hur många olika arter det har blivit, men drygt 1100 är det nog hittills - är ju inte ensam om att ha tagit bilder och artbestämt dem. Några har fel namn också och ska rensas bort.. Så jag kan inte påstå att jag kan alla arterna även om mitt intresse för (och fotograferande av) svampar började för ca 20 år sen. Nej, fullärd blir man aldrig och det är väl en del av tjusningen med svamparna. Egentligen är de ena opålitliga rackare, som sällan återkommer år efter år på samma platser.
Det finns en del som aldrig går att lära sig riktigt - sådana som måste undersökas med mikroskop för att kunna skilja från snarlika arter. Dit hör t.ex. många av trådskivlingarna.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.