Svamp är inte bara gott att tugga på ibland utan kan också smaka illa, riktigt illa. Den värsta svamp som jag gnagt på tror jag är epålettsvampen. I Ryman/Holmåsens bok står det “Smak efter en stunds tuggande starkt bitter” och man kan bara hålla med. Först smakade det ingenting och därefter ingenting men sen hände allt på en gång. Riktigt vidrigt och inget jag skulle lura nån att prova på. Skarpa kremlor är ju rena godiset i jämförelse. Hur är det, har ni nån “värsting” som man kan pröva på i år? Finns det något värre än epålettsvamp?
Sedan kan man undra varför jag aldrig har nåt annat att stoppa i munnen för att få bort smaken när det som bäst behövs. Fast jag kanske inte är ensam om det ;)
Med Google och bredband går det att hitta en hel del. Söker man på det vetenskapliga namnet brukar det bli en massa träffar i världen. Det som är bra är att man kan se ett antal olika foto på samma art, speciellt på vanliga arter. Nåt som är värre att hitta foto på är Linnealudd (Metacoleroa dickiei) för att ta ett exempel.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.