0 280 visningar

9 svar

Vad gör jag med frostvaxingen?

Lena i Luleå

18 okt 2008 kl. 17:51

Jag kom idag hem med ett gäng frostvaxing. Hur rekommenderar ni att jag tillreder dem? Torka? Frysa in? Lägga in?

Jag är helöppen för förslag! :-)

0

Boman

18 okt 2008 kl. 18:05

jag steker mina länge i smör och äter dem.Längre än så kommer de aldrig.

0

Lena i Luleå

18 okt 2008 kl. 18:07

Vilket roligt svar :-)
Men jag föredrar att ha lite svamp undansparad till vintern, men Boman, vilka svampar spar du till jul?

0

BirgittaD

18 okt 2008 kl. 19:44

Jag torkar mina som jag inte tar direkt. Rekomenderas lång stekning annars blir de riktigt slemmiga.

0

Boman

18 okt 2008 kl. 22:46

Kantarell, Karl-Johan, Rimskivling, Sotvaxing, Stolt fjällskivling, lite Blomkålssvamp,Blek taggsvamp(till pytt), riskor,  trattisar och annat sånt spar jag till vintern. Det som nu plockas, utom större mängd trattisar äts ganska omgående. Älskar svamp och som veggis passar det bra att få färsk sådan varje dag så länge säsongen håller i sig.

0

Salasias

19 okt 2008 kl. 00:06

Jag hittade igår en dryg liter frostvaxingar, och de stekte jag direkt och åt (Jag får inte plocka mer svamp varje dag nu utan att jag kan äta upp den samma dag…).
Det blir INTE mycket kvar av en dryg liter frostvaxing kan jag säga. Kanske en halv deciliter.

0

Lena i Luleå

19 okt 2008 kl. 00:54

Tack för alla bra svar. Och Boman, den mesta svampen ska du vara lycklig över att ha tillgång till. Här uppe har jag hittat en handfull kantareller och inga trattisar. Hoppas global uppvärmning kan föra med sig något gott.
Jag ska överväga att torka min skörd av frostvaxing, förutsett att jag hittar lite mer imorgon. Annars blir det nog lite smörstekta frostvaxingar till middag :-P

Väl mött till våren, skulle jag tro! Hoppas på att ha flyttat till ett 08-område vid det laget. :-)

0

Peter, Linköping

19 okt 2008 kl. 10:02

Jag stekte mina i olivolja, på hög värme (det var nästan så jag glömde dem på spisen). De blev riktigt krispiga och fina, med ganska ren svampsmak, stack inte ut åt nåt speciellt håll.

Serverades till en pumparisotto.

0

Boman

19 okt 2008 kl. 10:05

Varför flytta och bli en 08? Här är redan så många så man får slåss om svampen, nästan. Vi vill gärna härifrån men av familjeskäl så får det vänta.

0

Birgitta F

19 okt 2008 kl. 18:36

jag plockar den inte längre….....men den är väldigt näpen

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone