rotade i helgen fram en påse fryst svamp.tänkte stuva och lägga i krustader.jag hade glömt att jag hade en påse med enbart kungschampinjon.det var den jag fått tag i .herregud…... jag hade nästan glömt hur otroligt god kungschampinjonen är.ni som inte provat.gör det .det är en kulinarisk resa,stuvad med enbart lite salt.finns det fler kungschampinjonfrälsta på forumet?.jag kan väl knappast vara ensam om att älska den?
I år har jag hittat ovanligt många, stora och fina kungschampinjoner.
Tyvärr oxå många maskangripna.
De verkar ha gått till bra i år i mina trakter, i och runt Örebro i Närke.
Tyvärr är ett av mina bästa fyndställen utanför det plockbaras gräns.
Två år i rad har en hel “familj” kungschampinjoner växt sig starka på en gräsplätt under stora almar och lönnar invid en bilparkering alldeles för centralt i Örebro för att vara aptitligt….men vacker syn för ögat!
ja…favorit såklart…till och med läckrare än den stolta fjällskivlingen eller i vart fall dess främsta medtävlar i både storlek och matnytta….vilka baddare…fjällskivling kan ju med fördel torkas och pulvriseras hur ‘är det med champinjoner…nån som prövat att torka dem och vad blir det av dem då?
Jag håller med dig Stisse.
Jag fann 3st för några veckor sedan i Järfälla, när jag var där som hastigast. Jag tog den minsta som fortfarande hade välvd hatt.
Den biten plus ett gäng svart trumpetsvamp blev en mycket god svampsås. Jag smakade naturligtvis av Kungschampinjonen separat och den är i sanning en delikatess.
Dessutom belv det mycket mat av den.
Och vilken härlig doft den har.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.