För oss svampfattiga skåningar som har plats över i frysen.
Citygross idag, köp 1kg valfri svamp för 29,90 och få en svampkniv på köpet.
Det blev 1kg Ostronskivling och 1kg Brun champinjon,tack för knivarna.
Sen slank Bo Nylens Svampar i skog och mark oxå ner i korgen(79kr)
Tack tack.
Jag läste ditt inlägg Stefan, slängde mej in i bilen och körde till City gross här i Lund…. och möttes av skyltar som sa att all svamp var restad hos grossisten! Så det blev bara svampboken, höstens tredje! Dom sa att svampen skulle komma i morgon, så jag kör förbi på väg från jobbet tänkte jag.
Bra tips:)
Helt plötsligt ser jag nu på tv:n en reklamfilm från citygross med Tina Nordström göra svampsoppa i skogen.
http://www.citygross.se/
De brukar säljas i affärer med sport/fritidstema och är svensktillverkade, - i Årjäng.
Jag kan tyvärr inte säga någon specifik butik där de säljs - jag har 6 mil till deras outlet och har köpt där.
Men de är ganska stora på marknaden.
Jag tycker storlekarna är riktigt bra. Lediga och inte som många andra som är trånga i ärmar-rygg- osv. och de finns i stora storlekar också.
Kolla hemsidan /konsumentkontakt
ang återförsäljare.
Lycka till!
http://www.abeko.se/content?page=19
Haha, nu hade tom ta mej tusan svamp på City gross! Jag har tumme med en av kassörskorna, och fick köpa 4 kg, och jag fick 4 knivar också! Lycklig som ett barn står jag o skivar i köket, och undrar om någon har torkat ostronskivling? Den är ju så spröd och fin i konsistensen, så jag kan inte tänka mej annat än att resultatet ska bli bra… Det blir vitlöksgratinerad portabello till biffen ikväll… och ett glas rött tror jag! ;)
Jag har funderat lite under tiden jag fixat med svampen, och kom underfund med att denna inköpta ska jag bjuda bekanta och annat löst folk på. Min egenhändigt plockade sparar jag till mej själv och dom som står mej nära! Jag håller med dej, livet är orättvist ibland, men se det som ett plåster på mina sår, jag har hittat 11 trattkantareller på hela hösten!
Ja nu ligger den skivad och klar på tork, tillsammans med ett kilo shiitake, och resten av portabellon! Så fort svampen torkat ska jag testa, och återkommer om detta. Vad är det för soppa du lagar? Jag har någonstans i mina gömmor ett recept på ostronskivlingsoppa med kokosmjölk, lite thaistuk. God som fasen vill jag minnas…
Varför inte kolla http://www.jamieoliver.com/recipes
Där finns massor.
Om de är snålisar som handlar billig svamp och får svampknivar på köpet så får du nog kalla mig för det också. Tyvärr har jag inte hittat något sådant erbjudande här i Hässleholm, men blir det så kommer jag vara på plats - var så säker. Vad är det för fel med att “dryga ut” hushållskassan? I dessa tider har inte alla bra ställt med pengar. Kanske är det så att du bara är en aning avundsjuk på att andra kan göra små fynd, eller? :-) Ha en trevlig helg, alla.
M.v.h.//
Jo, det ligger 4 sorter på gallret, shiitake, portabello, skogschamp, och ostronskivling! Men faktiskt, när ostronskivlingen var nästan färdigtorkad, så var den helt citrongul, (det syns dåligt på bilden) men i morse efter nattens ljumma fläkt hade den bleknat, och var mer “normal”. Nästan lite synd, den såg väldig god ut!
Jag ser till att utnyttja ALLA möjligheter till att lyxa till min ganska knala vardag! Om det sen är att köpa ett kilo svamp för mycket, eller köpa kaffe på kupong spelar ingen roll. Som kock inom kommunal verksamhet tjänar man på heltid ungefär vad andra får för halvtid. Att vara avundsjuk är en sak, men att vara missunsam tycker jag är småaktigt!
Hej Helena här kommer receptet på soppan jag lovade, verkligen enkelt och gott.
Soppa med ostronskivling och renskavsboll.
Recept 2 portioner
500 gram rensad ostronskivling
30 gram smör
1 hackad schalottenlök
2 msk mjöl
2 dl vatten
3 dl standard mjölk
2 dl grädde
1 msk japanskt soja
Dela svampen grovt. Fräs löken i smöret och tillsätt svampen. Stek i 2-3 minuter. Pudra över mjölet och rör runt. Tillsätt vatten, mjölk och låt koka upp under omrörning. Smaksätt med grädde, soja, salt och vitpeppar. Mixa soppan med stavmixer (eller hacka svampen fint från början).
Lägg en Boll av renskav mitt på tallriken och fyll på med soppa, klicka slutligen på en klick creme fraise.
Du kan hoppa över renskavet om du vill,soppan är en höjdare i sig själv.
Dina torkade såg fina ut. Du får återkomma med hur smaken blev :)
Tack för tipset! Nu har vi köpt ostronskivling för att provsmaka. När skogen är full av annan svamp känns det fel att lägga ut en massa pengar på att köpa i butik. Men det här var helt ok. Såg förresten att kantareller kostar 379 kr kilot!! Det är ju rena rånet! Men det var inte på citygross.
Jag var på City Gross här i Bromma
och köpte två kg ostronskivling för att testa om den skulle bli citrongul vid torkning. jag delade upp svampen och torkade i olika temperaturer. Ingen blev citrongul men den omgången som torkades i den lägsta temperaturen (30 grader) blev bäst och färgen var blekgul precis som tork. blek taggsvamp.
Du Helena, kul med en till matlagare här på Guiden.
Jag köpte ett kilo till av ostronskivlingen, den ligger nu på tork, bara för att se om samma sak händer igen! Den jag köpte idag var lite mera vattenstinn än den förra veckan, får de om den torkar lika bra som förra veckan. Det är alltid roligt att läsa vad andra lagamatare skriver och har för funderingar! Över huvudtaget är blandningen av folk här på guiden det bästa!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.