Min mor som var en ung tyska under andra världskriget, lärde sig mycket om svamp. Min morfar och mamma torkade säckvis med champinjoner och soppar och andra svampar för att ha under vintern. Tillsammans med kål, potatis och morötter gjorde de soppa, och om de hade tur en klick smör i. Senare här i Sverige brukade mamma göra en underbar svampsoppa på blandsvamp. KJ ett måste, men i övrigt blandat. Recept ungefär så här:
2-3 dl rensad blandsvamp
1-2 msk smör
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl grädde
salt
peppar
finklippt persilja
Fräs svampen i smöret, späd med vatten,lägg i buljongtärningar. Låt koka, krydda, i med grädde, koka upp, sedan i med persilja.
Mums!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.