Sara: Jo, det stämmer stenmurklan är giftig. Följer man rekommendationen och använder sig av två förvällningar där vattnet hälls bort, så får man ned giftigheten betydligt.
Personligen så äter jag den med glädje några gånger per år efter att ha förvällt den två gånger. Men du har helt rätt i att den är giftig och ska man vara hård så är det nog bäst att undvika den helt. Men samtidigt så utsätter vi oss för andra medvetna risker utan att ifrågasätta, t.ex alkohol, rökning och avgaser. För min del tror jag inte att den lilla risken som konsumtion av stenmurkla någon gång per år kan utgöra kan utgöra någon större risk sett till andra risker vi utsätter oss för. Men det är givetvis upp till var och en att besluta om.
Läs mer om stenmurklans giftighet i bifogade länk:
http://www.slv.se/templates/SLV_Page____10675.aspx
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.