Jag plockade och gjorde som man “ska” med dom och efter några månader tog jag fram dom ur frysen och gjorde en god sås. Efter 4-5 timmar blev jag så dålig att jag fick bo på toa! Kraftiga kräkningar och hemsk diarre i flera timmar. Blev så dålig att jag fick ringa 112 på natten. ALDRIG MER att jag äter murklor!
Hej Monica.
Jag har ingen aning hur du kunde bli så sjuk. Kokade du av dem ordentligt? Kanske du är allergisk mot murklor ?
Själv har jag plockat och ätit dem i ett tjugotal år, om än i liten mängd,
Men det finns ju så många arter som är goda, så satsa på dem för säkerhetsskull. lena
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.