Hittade idag en påse kantareller i frysen plockade aug. 1977. Så vitt jag minns var de gula när jag fryste in dem, men nu har de antagit en för mig helt ny färgnyans.varför? Tranbären som jag plockade året före är fortfaranmde härligt röda!
Tacksam för svar.
Har din frys varit igång utan avbrott sedan 1977? Du har aldrig frostat av frysen, haft elavbrott eller flyttat? Jag tippar på att den varit halvt upptinad och återinfryst ett antal gånger, vilket avsevärt påverkar kvaliten. När frystemperaturen stiger över -15 grader är varorna att betrakta som färskvaror. Skulle inte äta den där svampen…
Men rolig kuriosa allt! :-D
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.