0 335 visningar

11 svar

julfundering

stisse/mjölby

28 nov 2008 kl. 18:11

hej alla svampvänner!.jag sitter och funderar på något annorlunda till julbordet i år.något där svamp är med som ingrediens.jag har tappat fantasin fullständigt!.kan någon av er alla duktiga svampälskare på forumet hjälpa till med förslag?.alla förslag mottages tacksamt.förresten…. en riktigt fin advent önskar jag er alla på forumet!.

0

Robban O-hamn

28 nov 2008 kl. 18:31

Det finns en svamp omelett bland
recepten.

0

Bo Reyer

28 nov 2008 kl. 18:35

Kräftkantareler passar bra till både gravad och inkokt lax samt det övriga som hör julbordet till.

Koka ihop en lag bestående av Grovsalt,krondill/dillfrö och låt sjuda ca 10 min. Mängden vatten/salt kan justeras efter tycke och smak. Lägg i kantareller och låt sjuda några minuter. Dessa serveras kalla.

0

Värmdöbo

28 nov 2008 kl. 18:59

Och jag tycker att marinerad eller syltad svamp passar utmärkt till pastejer.

0

Helena i Lund

28 nov 2008 kl. 19:12

Jag har gjort en “halvveg” Jansson en gång… minns faktiskt inte vilken svampsort det var, antagligen blandade soppar. Den gången hade jag in burk med ansjovisspad i kylen, la ihop en jansson med förvälld svamp i st f ansjovis, slog över sillspad och vispgrädde och in i ugnen. Det var riktigt gott! Varför har jag inte gjort det fler gånger?

0

Tina Nordberg Kolsva

28 nov 2008 kl. 19:17

Bland recepten här bredvid kan du hitta pateér, det är nog smarrit.
Svamppaj passar nog det med. Eller smördegskrustader med svampstuvning. Nu blir jag snart hungrig.
Kan vi käka hos dig?

0

GretheF Skåne

28 nov 2008 kl. 19:24

Jag är på väg det låtar gott alltsamman

0

Totte Gbg

28 nov 2008 kl. 21:14

Syltade trattkantareller e gott tillbehör.
Till godisbordet kan man ha chokladsvampar från Flickorna Kanold ;)

Mums va gott =D

0

GretheF Skåne

28 nov 2008 kl. 22:53

Dom ser goda ut nu ökade jag ett par kilo ändast genom att titta på dom

0

Robban O-hamn

28 nov 2008 kl. 23:13

Satte mig ner och tittade i en bok jag har. (Gott med svamp). Finns ett recept från förr med på svampbullar. Skriver direkt från boken, Svampar stötas till mos och blandas med ägg,rivebröd,salt och peppar.Massan formas till bullar, som stekas gulbruna i smör eller flottyr. Överträffa köttbullar i
välsmaklighet. Ur Gustafva Björklunds kokbok 1882.

0

julfundering Robban

Helena i Lund

29 nov 2008 kl. 07:33

Jag älskar gamla kokböcker och den gamla svenskan de är skrifvna på! Har kvar min farmors från “husmorsskolan” hon gick på, i slutet av 20-talet. Har provat en del recept, bland annat gör jag varje jul leverkorv efter hennes recept! Det finns ett recept på kalv- och lärkpastej som jag vill prova, men lärkorna är så snabba på att flyga upp i luften….

0

stisse/mjölby

29 nov 2008 kl. 14:16

tack för alla tips till julbordet!ni är suveräna.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone